Öfke Yönetimi Grup Çalışması. 

Öfke Yönetimi Grup Çalışması

Öfke de tıpkı diÄŸer duygular gibi ifade edilmesi gereken bir duygudur. ÖfkelendiÄŸimizde bu duyguyu, sevindiÄŸimizde güldüÄŸümüz; üzüldüÄŸümüzde aÄŸladığımız kadar rahat bir ÅŸekilde ifade edemeyiz. Öfke göstermenin toplumda diÄŸer duyguların ifadesi kadar onaylanmaması, bizi öfkemizi göstermeme ve içimize atma sonucuna götürür. Peki, ifade edilemeyen öfkeye ne olur? Birkaç kez yutkunursak, derin nefes alıp ona kadar sayarsak geçer mi? Geçmez. Ä°fade edilemeyen öfke çoÄŸunlukla bedenimizde bir yere gider yapışır. Zaman içinde sinsi bir ÅŸekilde bir veya birçok organı tutabilir, hasta edebilir. Bir süre sonra nereden çıktığını bilmediÄŸimiz bedensel yakınmalar ya da daha büyük hastalıklar yaÅŸamaya baÅŸlarız. Kimi zaman da, neye öfkelendiÄŸimizi bizim gibi karşımızdakinin de unuttuÄŸu; herhangi bir zamanda, olmadık bir sebepten bağıran çağıran, ÅŸiddete baÅŸvuran bir kiÅŸi oluruz. Bu içimize attığımız öfkenin bir yerden patlamasıdır.

Öfkeyi uygun bir ÅŸekilde ifade etmek öÄŸrenilebilecek bir beceridir. Bu hem kendi ruhsal ve bedensel saÄŸlığımız için hem de insanlarla kurduÄŸumuz iliÅŸkiler (sevgililik, evlilik, iÅŸ iliÅŸkileri, arkadaÅŸlık iliÅŸkileri vb.) için gereklidir. Öfke yönetilebilindiÄŸinde artık bizi kontrol eden, hasta eden, hayatımızı zorlaÅŸtıran bir duygu olmaktan çıkar.

Bu grup çalışması ile;
• Var olduÄŸundan habersiz olduÄŸunuz öfkelerinizi keÅŸfedebilir,
• Var olduÄŸunu bildiÄŸiniz ama ifade edemediÄŸiniz öfkelerinizi uygun ÅŸekilde ifade etmeyi öÄŸrenebilir,
• Tutulan öfkenin yıpratıcı ve yorucu etkilerinden kurtulabilir,
• Daha dinamik, enerjik, kolay akan ve spontan bir hayat yaÅŸamaya baÅŸlayabilirsiniz.

- Grup çalışmasını nasıl yapıyoruz?
Grup çalışması bir grup terapisi yöntemi olan Psikodrama kullanılarak yapılır. Psikodrama yöntemi tekrarlanan ve bugünümüzün kalitesini bozan nedenlerle yüz yüze gelmeyi ve çözümlemeyi hedeflemektedir. Psikodrama, insanın üç temel özelliÄŸi olan Eylem, Yaratıcılık ve Spontanlık ile çalışır. Sözel terapilerden farklı olarak Psikodrama eyleme dayandığı için hızlı ve etkili bir yöntemdir. KiÅŸinin yaÅŸamındaki olaylar, anılar psikodrama sahnesinde psikodramatik teknikler kullanılarak yeniden canlandırılır.

Bireyin, hayatındaki önemli olaylar, duygular, kiÅŸiler ile rol deÄŸiÅŸtirmesi, kendi hayat sahnesine dışarıdan bakması ve bunları deÄŸiÅŸtirebilmesi saÄŸlanır. Katarsis yolu ile özgürleÅŸtirilmesi beden-duygu-akıl seviyelerinde gerçekleÅŸtirilir.


Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen arayınız
ADA Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık
Uzunçayır sok. Aykaç apt. 24/2 Acıbadem
0216 450 01 73
www.adaegitim.net

Yorum Yapın